Search

Information

Jadłospis

                     JADŁOSPIS

16.05.2022r.

(poniedziałek)

  1. 1)Zupa z fasolką szparagową i ziemniakami, pieczywo (*1,2,6,8),
  2. 2)Makaron z boczkiem, śmietaną i pomidorkami (* 1,2,6),
  3. 3)Kompot z jabłek i porzeczki(*miód).
  4. 4)POMARAŃCZA.        

17.05.2022r.

(wtorek)              

  1. 1)Krupnik zabielany, pieczywo (*1,6,8),
  2. 2) Schab w sosie porowo marchewkowym, ziemniaki (*6),
  3. 3) Buraczki zasmażane,
  4. 4) Kompot z jabłek(* miód).

18.05.2022r.

(środa)    

  1. 1)Żurek z jajkiem i ziemniakami, pieczywo (*1,2,6),      
  2. 2)Kurczak w marynacie, Ryż paraboliczny (*6),    
  3. 3)Sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, papryka, kukurydza (* 6),
  4. 4)Kompot z jabłek i rabarbaru (* miód).

19.05.2022r.

(czwartek)

  1. 1)Zupa krem z warzyw z grzankami (*1,6,8),
  2. 2)Gulasz pieczarkowy z indyka z kaszą gryczaną (*1,6),
  3. 3)Ogórek kiszony, jabłko, por z majonezem(* 2),
  4. 4)Kompot z jabłek i mieszanki (* miód).

20.05.2022r.            

(piątek)                  

  1. 1)Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo (*1,2,6,8),
  2. 2)Ryba smażona, ziemniaki z koperkiem (* 1,2),
  3. 3)Mizeria (* 6),
  4. 4)Herbata z cytryną.

*w nawiasach wymieniono substancje lub produkty znajdujące się w daniu mogące powodować alergię lub reakcje nietolerancji

     Sporządził: Intendent i szef kuchni.

Additional information