- Szczegóły
-
Nadrzędna kategoria: Nasza szkoła
-
Kategoria: Stołówka
-
Opublikowano: czwartek, 19, wrzesień 2019 16:38
-
Marzena Pelc-Napieracz
-
Odsłony: 1321
|
JADŁOSPIS |
16.05.2022r.
(poniedziałek)
|
- 1)Zupa z fasolką szparagową i ziemniakami, pieczywo (*1,2,6,8),
- 2)Makaron z boczkiem, śmietaną i pomidorkami (* 1,2,6),
- 3)Kompot z jabłek i porzeczki(*miód).
- 4)POMARAŃCZA.
|
17.05.2022r.
(wtorek)
|
- 1)Krupnik zabielany, pieczywo (*1,6,8),
- 2) Schab w sosie porowo marchewkowym, ziemniaki (*6),
- 3) Buraczki zasmażane,
- 4) Kompot z jabłek(* miód).
|
18.05.2022r.
(środa)
|
- 1)Żurek z jajkiem i ziemniakami, pieczywo (*1,2,6),
- 2)Kurczak w marynacie, Ryż paraboliczny (*6),
- 3)Sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, papryka, kukurydza (* 6),
- 4)Kompot z jabłek i rabarbaru (* miód).
|
19.05.2022r.
(czwartek)
|
- 1)Zupa krem z warzyw z grzankami (*1,6,8),
- 2)Gulasz pieczarkowy z indyka z kaszą gryczaną (*1,6),
- 3)Ogórek kiszony, jabłko, por z majonezem(* 2),
- 4)Kompot z jabłek i mieszanki (* miód).
|
20.05.2022r.
(piątek)
|
- 1)Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo (*1,2,6,8),
- 2)Ryba smażona, ziemniaki z koperkiem (* 1,2),
- 3)Mizeria (* 6),
- 4)Herbata z cytryną.
|
*w nawiasach wymieniono substancje lub produkty znajdujące się w daniu mogące powodować alergię lub reakcje nietolerancji
Sporządził: Intendent i szef kuchni.